Recept microbröd
1 msk smör
½ msk linfrön
½ tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
1 ägg
en nypa salt.
Gör så här:
Smält smöret i en skål i micron. Häll sedan i linfrön, bakpulver, fiberhusk och mandelmjöl och rör om. Häll sist i ägget och en nypa salt. Häll i en djup tallrik eller annan skål och kör på full effekt i micron i 2 minuter.
När jag tog ut det från micron smakade jag en liten bit och tyckte väl att smaken var sådär. Rostade det sedan en stund i brödrosten och då blev det helt plötsligt ett rätt gott bröd. Hade smör, ost och tomat på min macka.
Kolhydratinnehållet för ett sådant här bröd är ca 1,5 g Kolhydrater
![]() |
Färdigt microbröd, innan det hamnade i brödrosten |
![]() |
Rostat microbröd med smör, gräddost och tomat |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar