måndag 31 mars 2014

Kasslergratäng med smak av curry

Ikväll blev det en kasslergratäng med smak av curry. Hittade ett recept i Expressens och Kvällspostens LCHF bilaga, nr 1/2014 men har gjort om det både lite här och där ;-)

Äggsmet med purjolök och kassler som ska röras i

Kasslergratäng direkt från ugnen

Kasslergratäng serverad med grönsallad



Recept kasslergratäng med smak av curry - 4 portioner
100 g purjolök
smör att steka i
1 ½ tsk curry
½ tsk paprikapulver
½ tsk salt
5 ägg
3 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
400 g kassler
100 g fetaost

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Strimla purjolöken och stek den i rikligt med smör och kryddor. Lägg den frästa purjolöken i en bunke och blanda i ägg, crème fraiche och majonnäs. Hacka kasslern i små tärningar och blanda i äggsmeten. Häll i en smord ugnsfast form och smula över fetaosten. Grädda i ugnen i 25-30 minuter. Servera med en grönsallad.

Kolhydratinnehållet blir ca 4 g kolhydrater per portion.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar