Så till Melodifestivalen avnjöt jag denna
![]() |
Glasstillverkning |
![]() |
Den färdiga chokladglassen, direkt från glassmaskinen men innan kakdegen åkte i |
![]() |
Njutning! |
![]() |
Ser ni kakbitarna? |
![]() |
Vinnaren av årets mello. Grattis Sanna Nielsen |
Chokladglass:
3 dl grädde
3 ägg
3 msk sockerersättning
½ tsk vaniljpulver
2 msk kakao
Gör så här:
Vispa grädden i en bunke. Vispa ägg och sockerersättning och vaniljpulver i en annan bunke. Du behöver inte diska visparna emellan. Blanda ner grädden i äggsmeten och tillsätt sedan kakao. Vispa ihop. Häll i glassmaskinen, följ din maskins instruktioner. Har du ingen glassmaskin kan du hälla glassmeten i en bunke och ställa i frysen. Rör runt, helst varje halvtimme, under 3-4 timmar.
Kaksmet:
1 dl mandelmjöl
1/4 dl kokosnötsmjöl
3 msk sockerersättning
½ krm vaniljpulver
en knivsudd salt
50 gram smör
20 g hackad mörk choklad (jag använde en med 86 procent kakao)
Gör så här:
Låt smöret bli rumsvarmt. Blanda det med sockerersättning. Tillsätt övriga ingredienser, förutom chokladen och blanda till en deg. Häll sist i den hackade chokladen och blanda runt. Forma små bollar av smeten och sätt in dem i frysen i 5-10 minuter. Lägg sedan ner dem i den färdiga glassen och rör runt. Frys eventuellt en liten stund till. Njut!!!
Kolhydratinnehållet för hela satsen är 19 g kolhydrater, vilket ger knappt 5 g kolhydrater per portion.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar