Igår grillade vi kött utomhus för första gången i år. Grilla utomhus kan man naturligtvis göra året om och det är många som gör det men för mig är det något speciellt när våren kommer och grillen rullas ut. Det liksom känns att alla vaknar till liv, det doftar grillat i varje kvarter och tvivlen försvinner över om det kommer bli en sommar även i år.
Första grillningen blev något så enkelt som kotletter med chili-rub på. Rub är en torr marinad som snabbt ger köttet både god smak och färg, perfekt när man inte har planerat middagen och lagt köttet i marinad.
Till köttet hade jag ugnsrostade grönsaker och färdigköpta såser. Bearnaisesås och Max Green and Garlic. Egentligen skulle man ju göra såserna själv och det är också det jag oftast tycker är godast men när tiden är knapp eller orken tryter så finns det faktiskt en hel del alternativ som dessutom innehåller väldigt få kolhydrater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar