På förmiddagen var Hannes hos en kompis och lekte så vi satte Lykke i vagnen och gick en långpromenad i det härliga vädret. Vi tittade inom en runda till Svärfar och tiggde till oss en kopp kaffe :-)
Till lunch blev det kycklingpaj. Hade kvar en massa stekt kyckling från igår så passade på att göra paj på det. Var första gången jag gjorde LCHF - pajdeg. Den blev över förväntan så den kommer jag definitivt göra fler gånger. Paj är ju så himla bra egentligen, går att variera på massor av sätt. Hittade receptet på pajdegen här endast gjort lite förändringar ;-)
![]() |
pajdeg |
3 dl mandelmjöl
½ dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 ägg
45 g smör
en gnutta salt
Gör så här:
Mixa mandelmjöl och sesamfrö i en matberedare. Tillsätt ägg, smör, husk och salt och blanda till en deg. Ställ i kylskåpet i 30 minuter och tryck sedan ut i en pajform och nagga med en gaffel. Grädda i 200 grader i 7-10 minuter.
Fyllning:
2 stekta kycklingfiléer
70 g broccoli
70 g champinjoner
smör att steka i
2 ägg
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
1 dl riven ost
salt och peppar
Gör så här:
Stek broccoli och champinjoner i smör, salta. Lägg kycklingen och grönsakerna i det förgräddade pajskalet. Blanda ihop ägg, grädde, crème fraiche, ost och kryddor. Häll över och grädda i 175 grader i ca 30-35 minuter.
Kolhydratinnehållet för hela pajen är 17 g. Pajen räcker till 4 normalstora bitar vilket ger ca 4,25 g kolhydrater per portion.
![]() |
kyckling, champinjoner och broccoli |
![]() |
äggstanningen över |
![]() |
Färdig paj |
![]() |
Vad gott det ser ut, och glassen i förra inlägget vill jag bra gärna smaka på! Njuter av värmen för fulla muggar :)
SvaraRaderaJa, visst har vädret varit härligt! Glassen var verkligen supergod även om jag tror att jag kommer göra en del justeringar nästa gång, brukar aldrig göra samma sak flera gånger ;-)
Radera