Lunchen idag bestod av köttfärssås och zucchinitagliatelle. Att göra tagliatelle av zucchini är både lätt och smidigt och framförallt nyttigt.
![]() |
Zucchini hyvlad med potatisskalaren |
![]() |
Ner i kokande vatten |
![]() |
Middagen intogs på altanen |
![]() |
Zucchinitagliatelle med köttfärssås |
Zucchinitagliatelle - 1 portion
150g zucchini
20 g smör
salt
Gör så här: Skala bort det mörkgröna från zucchinin. Hyvla den sedan med potatisskalaren så det blir långa remsor. Koka upp vatten med lite salt. Lägg ner zucchinin i det kokande vattnet och låt koka ca 1 minut. Häll av vattnet och lägg i smöret och rör runt.
Gör inte så här ;-): När jag gjorde min zucchinitagliatelle så hade jag ett par kastruller till på spisen. När det kokade över i den ena kastrullen samtidigt som jag höll på att krydda köttfärsen så blev min zucchini liggandes i vattnet lite för länge varpå den blev sönderkokt så förhoppningsvis kommer er zucchini bli både vackrare och krispigare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar