Har gjort LCHF - frallor en gång innan, då med mandelmjöl, pofiber och fiberhusk. Gillar inte smaken av pofiber speciellt mycket så denna gången blev det en annan variant utan. Dessa frallor och bröd på mandelmjöl är väl ok men lite väl mastiga för min smak, måste experimentera fram ett "bättre" recept. I alla fall, frallorna blev helt ok och jag har uppfattat det som att många tycker de är jättegoda.
Nygräddade frallor, direkt från ugnen |
3 ägg
1 dl grädde
3 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
½ dl linfrö (hela eller krossade)
1 tsk salt
1 ½ tsk bakpulver
vallmofrö
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen pösigt och blanda i grädden. Blanda de torra ingredienserna i en skål och häll sedan detta i äggblandningen. Låt svälla ca 5 minuter och rulla sedan degen till runda bollar. Det kan vara lite kletigt men om man blöter händerna med lite kallt vatten först går det utan problem. Strö över lite vallmofrön. Grädda i ugnen i 20-25 minuter.
Kolhydratinnehållet i hela satsen blir 12 g och en fralla innehåller då 2 g kolhydrater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar