onsdag 26 mars 2014

LCHF - Lasagne

Lasagne är bra mat, det går att göra mycket och passar perfekt till matlådan och det brukar också gå hem hos barnen. I helgen som gick gjorde jag LCHF - lasagne. Det är ju några moment så man får räkna med nästan en timme från det att man börjar tills man är färdig. Oftast vill jag att maten ska vara färdig på max 30 minuter men på helgen kan det få ta lite längre tid.

LCHF - Lasagne med vitlökssås och sallad med fetaost


Recept LCHF - Lasagne - 4 portioner
1 sats pasta
800 g köttfärs
1 gul lök
½ dl ketchup (utan tillsatt socker)
1 dl grädde
1 msk tamari soja
salt, vitlökspeppar
smör att steka i

Ostsås:
3 dl grädde
2 dl vatten
1 tsk guarkärnmjöl
salt, vitpeppar
200 g riven ost

Gör så här: Börja med att göra pastan. Skär den i samma form som lasagneplattor. När du tagit ut pastan från ugnen så höjer du den från 150 till 200 grader.
Hacka löken och fräs den mjuk i smör. Lägg i köttfärsen och bryn den klar. Salta och peppra. Tillsätt ketchup, grädde och tamari soja. Låt puttra på låg värme medan du gör ostsåsen.
Blanda grädde och vatten i en kastrull. Tillsätt guarkärnmjöl, mixa med en stavmixer så det inte blir några klumpar. Krydda med salt och peppar. Tillsätt osten till sist och rör tills den smält.

Smörj en ugnsfast form. Lägg ett lager ostsås i botten (hälften). Lägg sedan ett lager lasagneplattor, sedan köttfärs, plattor, köttfärs och sist plattor igen. Överst häller du den andra hälften av ostsåsen. Ställ in i ugnen i 20 minuter. Ta ut ur ugnen och låt stå i 5-10 minuter innan servering.

Kolhydratinnehållet i en portion lasagne blir ca 6,5 g kolhydrater.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar