Igår slängde jag ihop lite kladdkakemuffins till fredagsmyset och det har räckt även till lördagsmyset så jag är så nöjd så.
Nygräddad kladdkakemuffins |
Serveras gärna med en klick vispgrädde |
Lagom kladdig och god! |
Recept LCHF - kladdkakemuffins ger ca 15 st
100 g mörk choklad (minst 70% kakaohalt)
100 g smör
2 ägg
3/4 dl sötströ
½ tsk vaniljpulver
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra av från plattan och lägg i chokladen och rör runt tills den smällt. Ställ åt sidan att svalna något. Vispa ägg, sötströ och vaniljpulver luftigt i en skål. Häll försiktigt ner chokladsmöret i smeten samtidigt som du vispar på låg hastighet. Häll upp i muffinsformar och grädda i ugnen i ca 5 minuter, kan variera något från ugn till ugn. Låt svalna och servera med vispgrädde och eventuellt lite hallon eller jordgubbar.
Kolhydratinnehållet (om man räknar på sockerfri choklad) blir 0,4 g kolhydrater per muffins.
Om man får muffins över som man inte äter upp (inte särskilt troligt men ändå) så kan man använda dem till något annat, vad får ni se imorgon ;-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar