Färdiga knäckebröd i förvaring |
Provsmakning! |
Receptet på fröknäcket kommer här:
200 g solrosfrö
50 g hela linfrö
70 g sesamfrö
4 msk fiberhusk
1 tsk salt
5 dl vatten
Gör så här:
Sätt ugnen på 160 grader. Jag använde varmluft. Blanda alla torra ingredienser och häll sedan på vattnet. Låt svälla i ca 10 minuter och bred sedan ut det på bakplåtspapper. Det blir två plåtar. Bred så tunnt du kan utan att det går sönder. Sen skär man det i bitar och dessa ska man sedan kunna bryta i dessa skåror när det är färdigt. Mina skåror försvann dock nästan i ugnen, man behöver nog skära lite tydligare skåror, så jag fick bryta mitt i bitar, vilket ju också går bra. Sätt in i ugnen i 60-75 minuter. Förvara i burk i rumstemperatur.
Hela satsen innehåller 29 g Kolhydrater och jag fick ut 22 bitar vilket blir 1,3 g kolhydrater per bit
Tillfrukost fick så mina fröknäcke sällskap av bregott och Arla stureost och några skivor gurka. Till detta drack jag kaffe med lite vispgrädde i.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar