Igår slängde jag ihop en kycklinggratäng. Gratänger är ju så himla smidigt, allt i samma form, sköter sig själv i ugnen och lite disk. Denna gång blev det med kyckling och bacon.
Kyckling och bacon |
Såsen är över, innan den åker in i ugnen |
Servera med en god sallad |
Recept kycklinggratäng - 4 portioner
600 g kycklingfilé
2 pkt bacon
3 dl grädde
1 dl majonnäs
2 msk chilisås
2 tsk sambal oelek (min nya favorit)
1 tsk paprikapulver
Vitpeppar, salt
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Klipp baconet i bitar och stek i stekpanna. När baconet är färdigstekt lägg det på en tallrik så länge. Dela kycklingfilén i bitar, salta och peppra och stek i baconfettet. Lägg kycklingen i en smord form och strö baconet över. Vispa grädden och blanda ner majonnäs, chilisås, sambal oelek och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar. Ställ in i ugnen i 15-20 minuter. Servera med en sallad!
Kolhydratinnehållet blir 4,5 g kolhydrater per portion.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar