Recept Lchf-pasta räcker till ca 3-4 personer
4 ägg
125 g färskost
½ dl fiberhusk
½ tsk salt
Sätt ugnen på 125-150 grader. Vispa upp äggen och tillsätt sedan färskosten och saltet, vispa till en jämn smet, häll i fiberhusken och rör runt. Häll direkt upp på bakplåtspapper, använd en "slickepott" för att bre ut smeten tunt, det räcker till 2 plåtar. Man får vara ganska snabb för det sväller snabbt och blir då svårare att bre ut. Sätt in i ugnen i 10 minuter. När det är klart kan man skära den i strimlor eller göra lasangeplattor. Jag valde att göra min som tagliatelle.
Kolhydratinnehållet för hela satsen pasta blir 5 g och ger således 1,25 g Kolhydrater per portion om man räknar på 4 portioner
![]() |
Pastasmeten |
![]() |
Den färdiga pastan |
Till pastan gjorde jag en snabb och enkel pasta sås. Jag knaperstekte ett paket bacon, lite championer, blomkål, broccoli och lök. Sen hällde jag över creme fraiche och saltade och pepprade. Jag hade även i lite sambal oleke (min nya favorit). Så det blev en matlåda både tills igår och sedan en till idag. Perfekt!
![]() |
Stekta grönsaker |
![]() |
Färdig pastasås |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar