lördag 31 januari 2015

Rättikagratäng och kycklingrullader

Idag har varit en lugn och skön dag. Har inte gjort mycket alls vilket jag uppskattar när det är helg. En långpromenad med en god vän blev det nu ikväll. Till lördagens middag blev det rättikagratäng för mig och potatisgratäng för resten av familjen. Till det hade vi kycklingrullader med bacon. Till det en enkel sallad och färdigköpt sås. Tycker det finns en hel del bra alternativ bland de färdiga såserna och det kan vara skönt att inte behöva göra allt från grunden, det är viktigt att det inte är för krångligt, vardagen ska fungera också.


 Recept rättikagratäng - 3 port
400 g rättika
1 lite gul lök
1 vitlöksklyfta
3 dl grädde
100 g färskost
salt och peppar
1 dl riven ost

Gör så här: Skala rättikan och skiva den tunt. Lägg den i en kastrull. Häll över grädden. Hacka vitlöksklyftan fint och lägg ner även den i grädden. Salta och peppra. Koka rättikan i grädden i ca 15 minuter. Hacka den gula löken och lägg i grytan, låt den koka med i ytterligare 15 minuter. Rör sedan ner färskosten och smaka av med salt och peppar igen. Häll i en form, strö över riven ost och grädda i ugnen, 225 grader i ca 20 minuter.

Kycklingrullader med bacon
3 kycklingfileér
1 pkt bacon
3 msk crème bonjour chilli
2 msk pesto av soltorkade tomater
salt

Gör så här: Skiva kycklingfiléerna tunt, helst så det blir tre skivor av varje filé. Salta ena sidan på varje kycklingskiva och bred sen på ett tunt lager crème bonjour. Avsluta med att lägga en klick pesto av soltorkad tomat på varje skiva och stryk försiktigt ut det. Rulla ihop kycklingskivan med det kladdiga inåt och vira en skiva bacon runt varje rullad. Fäst en tandpetare vid skarven så baconet inte åker av. Stek rulladerna runtom i smör så de får fin färg. Låt dem sedan gå färdigt i ugnen i ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar