Recept rättikagratäng - 3 port
400 g rättika
1 lite gul lök
1 vitlöksklyfta
3 dl grädde
100 g färskost
salt och peppar
1 dl riven ost
Gör så här: Skala rättikan och skiva den tunt. Lägg den i en kastrull. Häll över grädden. Hacka vitlöksklyftan fint och lägg ner även den i grädden. Salta och peppra. Koka rättikan i grädden i ca 15 minuter. Hacka den gula löken och lägg i grytan, låt den koka med i ytterligare 15 minuter. Rör sedan ner färskosten och smaka av med salt och peppar igen. Häll i en form, strö över riven ost och grädda i ugnen, 225 grader i ca 20 minuter.
Kycklingrullader med bacon
3 kycklingfileér
1 pkt bacon
3 msk crème bonjour chilli
2 msk pesto av soltorkade tomater
salt
Gör så här: Skiva kycklingfiléerna tunt, helst så det blir tre skivor av varje filé. Salta ena sidan på varje kycklingskiva och bred sen på ett tunt lager crème bonjour. Avsluta med att lägga en klick pesto av soltorkad tomat på varje skiva och stryk försiktigt ut det. Rulla ihop kycklingskivan med det kladdiga inåt och vira en skiva bacon runt varje rullad. Fäst en tandpetare vid skarven så baconet inte åker av. Stek rulladerna runtom i smör så de får fin färg. Låt dem sedan gå färdigt i ugnen i ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar