söndag 25 januari 2015

Langos

Ikväll provade jag på att göra Langos. Det brukar vara riktigt populärt på marknader och festivaler och kön brukar ringla lång. Jag har passat på att köpa det ibland och det är verkligen gott men efteråt blir man obehagligt mätt. Dessa gav en mer behaglig mättnad.

Langos med räkor

Langos med skinka
Recept Langos - 3 st
2 ägg
2 msk majonnäs
2 dl riven ost, gärna en smakrik
1 krm salt

Gör så här: Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop ägg, majonnäs, den rivna osten och salt i en bunke. Rör tills det blandat sig ordentligt. Klicka ut 3 plättar på ett bakplåtspapper. Grädda i 8-10 minuter.

Jag valde att göra en Langos med crème fraiche, riven ost, räkor och finhackad rödlök. Den andra åt jag med crème fraiche, hackad skinka och finhackad rödlök. Man kan variera sig med mycket, egentligen bara fantasin som sätter gränser :-)

1 kommentar: