torsdag 22 januari 2015

Äggmuffins

Tja, vad ska man kalla dessa? Äggmuffins? Omelettmuffins? Matmuffins? Inte muffins alls kanske?
I alla fall, de är väldigt goda och lätta att göra.
Nygräddade äggmuffins med en kant av bacon


Några muffins med grönsaker och fetaost och några med skinka

Äggmuffins - 12 st
12 skivor bacon
7 ägg
0,5 dl grädde
salt, peppar

Innehåll i muffinsen bestämmer du själv. Jag gjorde några med paprika, rödlök, champinjoner och fetaost. Några gjorde jag med enbart skinka (dessa var till mannen)

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg en skiva bacon runt varje muffinsform. En teflonklädd muffinsplåt behöver inte smörjas. Hacka grönsakerna fint och fördela i formarna. Smula fetaosten över. I de muffins där jag bara hade skinka hackade jag den bara fint och fördelade i formar. Vispa ihop ägg, grädde och krydda med salt och svartpeppar. Var inte rädd för att salta, det behövs lite salt till grönsakerna. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar