måndag 26 januari 2015

Chokladbollar/ketobollar

Det skrivs mycket om ketobollar, undra vem som kom på det namnet egentligen? Tanken är ju att man ska kunna äta dem utan att gå ur ketos och samtidigt få i sig lite extra fett. Jag har dock svårt för alltför mycket kokos som de recepten ofta innehåller. Jag vill ha det mer chokladbollsaktigt. Vi är säkert flera stycken som vill ha det så? Momenten för att göra dessa är enkla men kräver lite mer tid än "vanliga" ketobollar. Dessa kan man även med fördel bjuda icke LCHF:are på utan att de reagerar på allt smör.


Ljuvliga chokladbollar
Recept chokladbollar/ketobollar - ca 12 st
100 g smör
2 msk kakao
1 msk kokosmjöl/kokosnötsmjöl
2 msk grädde
1 ägg
2 msk sötströ
Kokos att rulla i

Gör så här: Smält 50 g smör, ställ åt sidan. Vispa under tiden ägg och sötströ pösigt. Tillsätt kakao, kokosmjöl, och grädde och vispa tills det blandats. Tillsätt det smärta smöret och rör runt. Häll upp i muffinsformar, ca 4-5 st och kör på full effekt i micron ca 1,5-2 minuter. De ska bli fasta som muffins. Ställ dem kallt. Låt resterande smör, 50 g, bli rumsvarmt. Ta muffinsen ur formarna och mosa runt i en skål, tillsätt det rumsvarma smöret och rör ihop till en jämn smet. Ställ kallt, räcker med ca 10-15 minuter i frysen sen kan man rulla det till fina bollar som sedan rullas i kokosflingor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar