Lasagne stod på menyn idag efter önskemål från sonen. Jag gjorde traditionell lasagne till resten av familjen och zucchinilasagne till mig. Hade varit mycket enklare om vi ätit samma men för det mesta går det rätt bra att anpassa och göra stora delar av maträtterna på samma sätt. Här gjorde jag samma köttfärsröra och enda skillnaden blev att min lasagne innehöll zucchini och den andra innehöll pasta.
Pulkabacken vid sjön |
400 g köttfärs
0,5 gul lök
6 champinjoner
0,5 dl steviasötad ketchup
1,5 dl grädde
soja
salt, vitlökspeppar, paprikapulver
1 mellanstor zucchini
100 g fetaost
1,5 dl riven ost
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken och skiva champinjonerna. Stek dem i smör tills de fått fin färg. Lägg i köttfärsen och krydda med salt och peppar. När köttfärsen är färdigstekt så häll i ketchup, grädde och soja. Smaka av med kryddorna. Låt koka ihop på svag värme. Hyvla under tiden zucchinin på längden med osthyvel. Salta längderna och låt dem vattnas ur, ca 5-10 minuter. Krama ur vätskan. Varva köttfärsröra med zucchinin och smulad fetaost. Börja med köttfärs, sedan zucchini och sen fetaost. Upprepa tills alla ingredienserna är slut. Avsluta med att strö över den rivna osten. Sätt in i ugnen ca 20-25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar