Denna gången skar jag knäckebröden på längden |
Njut fröknäcke med extrasaltat bregott |
Fröknäcke - ca 20 bitar
1,5 dl solrosfrön
1,5 dl skalade sesamfrön
0,75 dl linfrön
0,5 dl psylliumfrön/loppfrön
2 msk chiafrön
1,5 msk fiberhusk
1 tsk salt
2,5 dl vatten
50 g kokosolja
Flingsalt
Gör så här: Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser. Man kan själv variera mängden på linfrön och psylliumfrön, bara man håller sig till 1,25 dl, jag tycker dock det blir lagom med de mängderna jag angivit ovan. Koka sedan upp vattnet och låt kokosoljan smälta i vattnet. Häll det över de torra ingredienserna och rör om ordentligt. Häll upp på en plåt direkt och tryck ut fröblandningen med en "slickepott" eller liknande så att det täcker hela plåten och blir jämntjockt. Skär sedan knäckebrödet i rutor och strö över flingsalt innan du sätter in dem i ugnen. Denna gången gjorde jag dem långsmala, som finncrisp ungefär. Sätt in i ugnen i 50 minuter. Sänk sedan värmen till 50 grader och låt gå ca 1 timme till. Känn så de är helt torra/hårda innan du tar ut dem. Bryt i skårorna som du skar innan och förvara i burk.
Tusen tack, Jennie för detta suveräna recept! Brödet var jättegott och lätt att baka. Jag har "slagits" med andra recept där brödet alltid fastnar i bakplåtspapperet och allt går sönder...men nu kör jag på ditt recept framöver.
SvaraRaderaHälsningar Maria
Hej Maria
SvaraRaderaVad roligt att du tyckte om knäckebrödet, jag gillar det också skarpt och särskilt att det är så lätt att göra :-)
Hälsningar Jennie
Hej Jennie!
SvaraRaderaDetta fröknäcke är verkligen jättegott! Efter att helt varit utan all form av bröd i 3 veckor, var det fantastiskt gott att äntligen ha något att tugga på. Min man älskar det också, så vi fortsätter ett tag till... :)
Mvh/ Jane