Denna rätt serverade jag med vitlöksfräst haricoverts och sallad. Kycklingen blir så mör, ni bara måste prova!
Kyckling i smakrik sås med vitlöksfrästa haricoverts |
Lägg till bildtext |
1 kg kycklingfilé
3 dl crème fraiche
4 dl grädde
1 dl soja (kolla kh-halten)
2 tsk sambal oelek
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Dela kycklingfiléerna, de ska vara råa, och lägg dem i en smord form. Blanda grädde, crème fraiche, soja och sambal oelek i en skål, smaka av så det är lagom med sambal oelek. Häll över kycklingfilén och sätt in i ugnen i 1,5 timme.
Vitlöksfräst haricoverts - 2 port
200 g haricoverts
1 vitlöksklyfta
smör, salt
Gör så här: Smält smöret i stekpannan, tillsätt finhackad vitlök som får fräsa en lite stund. Lägg sedan i haricovertsen och låt steka ca 5 minuter. Krydda med salt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar