tisdag 10 februari 2015

Smoothie på språng

Ibland har man varken tid eller möjlighet att sitta ner och äta i lugn och ro. Idag var en sådan dag. Jag äter aldrig frukost hemma då jag inte känner mig hungrig direkt när jag gått upp. Äter alltid frukost på jobbet vid 9.30-tiden. Idag skulle jag iväg på en utbildning med jobbet där vi skulle åka en rätt bra bit. Hann bara få rapport från nattsköterskan och planera dagen lite snabbt innan det var dags att bege sig.

Hur gör man då när tid inte finns? Jag behövde något jag kunde få i mig i bilen och var idag inte sugen på små ostar eller ölkorv. Jag ville inte heller ha kokta ägg med mig för jag ville bespara mina kollegor den doften ;-) Förr köpte jag ofta drickyoggi, mycket praktiskt men knökfullt med socker.

Slängde därför ihop en smoothie/drickyoggi som var precis lagom för att sedan hålla  mig till lunch. Den var så god så jag måste dela med mig.
 
Perfekt lagom i en 33cl flaska

Redo att bege sig
Recept smoothie/drickyoggi - 1 port
0,75 dl crème fraiche
2 msk grädde
1 dl vatten
ca 8-10 frysta hallon
ca 10 frysta blåbär
10 droppar stevia sweet drops (jag hade med jordgubbssmak)

Gör så här: Lägg alla ingredienserna i en skål. Mixa med stavmixer och häll upp i ett glas eller flaska.

1 kommentar:

 1. Gjorde denna igår, den var super god. Idag gjorde jag det på cocos grädde med vaniljpulver. Den blev super god, så jag vill dela med mig av den.

  0,50 dl créme fraiche
  2 msk cocos grädde
  1 msk grädde
  1 dl vatten
  1 msk vaniljpulver
  1 msk sötströ (knappt)

  SvaraRadera