Jag gillar att ha sås och sallad på min pizza |
Recept pizzabotten - en ugnsplåt (lagom till 4 pers)
1,5 dl pofiber
1,5 dl mandelmjöl
3 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 dl grädde
2 dl vatten
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop pofiber, mandelmjöl, fiberhusk och salt i en bunke. Tillsätt sedan grädde och vatten och rör runt ordentligt. Lägg degen på ett bakplåtspapper och lägg sedan ett till bakplåtspapper över. Kavla den så den täcker nästan hela bakplåtspappret. Flytta sedan över bakplåtspappret till en plåt och grädda bottnen i ugnen i 15 minuter. Ta ut och lägg på tomatsås, ost och valfria tillbehör. Höj ugnsvärmen till 200 grader och grädda yterliggare 10-15 minuter.
Kolhydratinnehållet i hela satsen blir 10 g kh. Delar man pizzan på 4 delar ger det 2,5 g kh per bit (fyllning ej inräknat)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar