När man gör chiapudding så blandar man chiafröna med vätska. En del väljer mandelmjölk, kokosmjölk/kokosgrädde eller vanlig grädde. Egentligen är det bara fantasin som sätter gränser. Likaså är det med smaksättningen. Här valde jag att smaksätta med choklad.
Chiapudding med choklad och hallon |
Recept chiapudding - 1 port
4 msk grädde
4 msk vatten
1,5 msk chiafrön
10 droppar stevia sweetdrops med chokladsmak
Hallon
Gör så här: Häll grädde och vatten i ett glas. Smaksätt med chokladdropparna, smaka av så det blir lagom smak, 10 droppar tycker jag blir lagom. Tillsätt fröna och rör runt. Alla fröna ska bli blöta. Ställ in i kylen. Efter ca 30 minuter är det viktigt att man rör om igen. Fröna har börjat bilda en gelé och det är nu viktigt att röra om så det inte bara blir en geléklump i botten på glaset. Rör så att fröna fördelar sig i hela glaset och låt sedan stå i kylskåp över natten. Servera sedan med halvtinade hallon.
Förslag till smaksättning
- 2 krm vaniljpulver
- 10 droppar av annan smak av stevia sweetdrops
- 2 tsk kakao
- 0,5-1 tsk kanel
- 0,5 tsk lakristspulver
- 0,5-1 tsk kardemumma
- 2 tsk pressad lime/citron/apelsin
- 1 tsk pepparkakskrydda
- 1 msk kokos
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar