Hasselnötskräm med kakao blir nästan som nutella, dock lite grövre i kosistensen. Denna är perfekt att blanda med t ex naturell kvarg för att få kvarg med nötchokladsmak (som den nya sockerfria kvargen från lindahls) och samtidigt få upp fetthalten. Hasselnötskrämen kan också blandas med vispad grädde och serveras som dessert eller som fyllning i en tårta. Vill man inte blanda krämen med något kan man lika gärna bara ta en sked rakt upp och ner ;-)
Recept hasselnötskräm med smak av kakao
200 g malda hasselnötter (med eller utan skal är en smaksak)
2 msk kakao
2-3 msk sötning
0,5 tsk vaniljpulver
ca 75 g kokosolja
Gör så här: Mal hasselnötterna eller använd färdigmalda (hasselnötsmjöl). Använd en mixer. Häll i kakao, sötning och vaniljpulver och kör en liten stund till i mixern. Tillsätt sedan kokosoljan, lite i taget. Det är svårt att säga exakt mängd på kokosoljan, prova dig fram så du får den konsistens som du önskar. Smaka av, ev. att du kan tillsätta mer kakao eller sötning om du så önskar.
Kolhydratinnehållet i hela satsen blir 20 g kolhydrater. Satsen ger ca 280g hasselnötskräm. 100 g innehåller drygt 7 g kolhydrater. 1 msk ger då ca 1 g kolhydrater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar