söndag 8 februari 2015

LCHF-paj med Quorn

Nu är helgen snart till ända, tänk vad fort det alltid går. Känns ibland som man inte hinner med i veckorna. En vecka kvart tills barnen har sportlov. På en del håll i landet börjar sportlovet redan nu.

Ikväll gjorde jag en paj med en pajdeg jag inte testat förut. Har provat recept med mandelmjöl och sesamfrön men inte tycket om det riktigt. Fick nu för mig att använda mitt pizzabotten recept även till pajdegsrecept då det blir väldigt brödigt. Oj, vad bra det blev!!! Jättenöjd med detta verkligen. Rekommenderar er verkligen att prova!

Hade Quorn i denna fyllning. I de nya Quornförpackningarna är det ett lite nytt innehåll och de innehåller nu inte mer än 1 g kolhydrater per 100 g. Detta är på Quornbitarna, hur det är med filéer och färs vet jag faktiskt inte. Fyllningen i pajen kan man naturligt vis variera i det oändliga, finns många olika fyllningar som är goda.

Recept LCHF-pajskal - 1 form på ca 24 cm i diameter
1,5 dl pofiber
1,5 dl mandelmjöl
3 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 dl grädde
2 dl vatten

Fyllning
300 g Quornbitar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
8 champinjoner
smör
salt, paprikapulver

Äggstanning
4 ägg
2 dl grädde
1,5 tsk sambal oelek
salt

1-2 dl riven ost

Gör så här:
1. Pajskal: Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt grädde och vatten och blanda runt. Låt stå i ca 10 minuter. Smöra en pajform eller springform och tryck ut degen i formen. Det är lite kladdigt men det är helt i sin ordning. Försök få pajskalet jämntjockt. Grädda 15 minuter i 175 grader. Ta ut och höj värmen till 200 grader.

2. Fyllning: Skala vitlöken och hacka i småbitar. Hacka löken och skiva champinjonerna. Stek vitlöken i rikligt med smör. Tillsätt Quornbitarna, löken och champinjonerna och stek i ca 10 minuter. Krydda med salt och paprikapulver. Lägg fyllningen i det förgräddade pajskalet.

3. Äggstanning: Knäck äggen i en skål, tillsätt grädde och sambal oelek. Vispa runt ordentligt, salta. Häll äggstanningen över fyllningen och lägg riven ost över. Grädda i 200 g i ca 40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar