Chokladmousse med vispgrädde och riven choklad på toppen |
|
Recept chokladmousse - 2 stora eller 4 små portioner
60 g mörk choklad (jag använde Nellie Dellies steviasötade choklad,)
1 äggula
1,5 dl vispgrädde + 0,5 dl att ha på toppen
Ev. kan man ha lite sötningsmedel i moussen om man önskar den lite sötare. Blandas med fördel i när man rört ihop allt så man kan smaka sig fram
Gör så här: Smält 50 g av chokladen i mikron eller över vattenbad (spara 10 g till garnering). Låt svalna någon, rör sedan ner äggulan i den smälta chokladen. Vispa grädden, ta bort en fjärdedel och spara tills serveringen. Vänd försiktigt ner grädden i chokladen, lite i taget, och häll upp i portionsformar. Lägg en klick grädde på varje och riv den extra chokladen på rivjärn och garnera med den. Låt stelna i kyl ca 1 timme.
Kolhydratinnehållet i hela satsen blir 11 g kolhydrater. Gör du 2 portioner blir det 5,5 g kolhydrater per portion. Gör du 4 portioner som jag gjorde så blir det knappt 3 g kolhydrater per portion.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar