Till Söndagsmiddag blev det fläskytterfilé, ungefär som en porterstek men utan porter ;-) Det bästa är att denna sköter sig själv i stekgrytan, det går inte misslyckas med denna.
Fläskytterfilé serverad med mustig sås och smörstekta chaminjoner och sallad |
Recept fläskytterfilé med mustig sås - 6 port
1 kg fläskytterfilé
1 dl koncentrerad sockerfri svartvinbärssaft
1 dl kinesisk soja (kolla kolhydrathalten)
3 dl vatten
1 tsk timjan
5-6 enbär
5-6 svartpepparkorn
2-3 köttbuljongtärningar
1 gul lök
3 dl grädde
2-3 tsk gurkärnmjöl (eller annan redning)
Gör så här: Blanda vatten, svartvinbärssaft, soja, timjan, enbär, svartpepparkorn och köttbuljongtärningar i en stekgryta. Lägg i fläskytterfilén hel, ev dela den i två delar. Skär löken i klyftor och lägg i grytan. Koka fläskytterfilén i 60 minuter med locket på stekgrytan. Vänd köttet efter halva tiden. Låt sedan köttet svalna i spadet i 20 minuter.
Sås: Sila skyn och häll bort lök och kryddor. Tillsätt grädden och guarkärnmjöl. Använd stavmixer så det inte blir några klumpar. Koka upp. Servera med valfria tillbehör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar