söndag 1 mars 2015

Fläskytterfilé med mustig sås

Idag har jag lagt halva dagen på att måla om vår tvättstuga. Vi var på IKEA förra helgen och köpte en massa nya förvaringsmöbler och hyllsektioner för nu ska det bli ordning och reda i min alldeles för minimala tvättstuga. När allt gammalt bråte ändå var ute passade jag även på att måla om så den blir helt vit :-)

Till Söndagsmiddag blev det fläskytterfilé, ungefär som en porterstek men utan porter ;-) Det bästa är att denna sköter sig själv i stekgrytan, det går inte misslyckas med denna.

Fläskytterfilé serverad med mustig sås och smörstekta chaminjoner och salladRecept fläskytterfilé med mustig sås - 6 port
1 kg fläskytterfilé
1 dl koncentrerad sockerfri svartvinbärssaft
1 dl kinesisk soja (kolla kolhydrathalten)
3 dl vatten
1 tsk timjan
5-6 enbär
5-6 svartpepparkorn
2-3 köttbuljongtärningar
1 gul lök
3 dl grädde
2-3 tsk gurkärnmjöl (eller annan redning)

Gör så här: Blanda vatten, svartvinbärssaft, soja, timjan, enbär, svartpepparkorn och köttbuljongtärningar i en stekgryta. Lägg i fläskytterfilén hel, ev dela den i två delar. Skär löken i klyftor och lägg i grytan. Koka fläskytterfilén i 60 minuter med locket på stekgrytan. Vänd köttet efter halva tiden. Låt sedan köttet svalna i spadet i 20 minuter.

Sås: Sila skyn och häll bort lök och kryddor. Tillsätt grädden och guarkärnmjöl. Använd stavmixer så det inte blir några klumpar. Koka upp. Servera med valfria tillbehör.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar