Till efterrätt hade vi chokladmousse med vispgrädde. Gott och så mäktigt.
Chokladmousse med vispgrädde spritsat som en ros |
Recept chokladmousse - 2 port
50 g choklad (jag använde 25 g mörk och 25 g ljus steviasötad choklad)
1 äggula
1,5 dl vispgrädde
2 krm vaniljpulver
Gör så här: Smält chokladen i micron eller över vattenbad. Ställ åt sidan och låt svalna medan du vispar grädden med vaniljpulvret. Grädden ska vara lättvispad. Blanda ner äggulan i den smälta chokladen och rör runt. Tillsätt lite av den vispade grädden (ca 0,5 dl) och blanda ordentligt, fortsätt att tillsätta ca 0,5 dl till och rör om, ha i den resterande grädde och rör tills allt är ordentligt blandat. Häll upp i portionsformar och ställ kallt ett par timmar. Servera med vispad grädde och ev. lite bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar