fredag 13 mars 2015

Drömrulltårta

Vi ska ha lite kalas i helgen för min flicka som fyller 5 år nästa vecka. Det blir kalas då också så vi kommer fira ordentligt.

Bakade i alla fall en drömrulltårta idag som jag tänkte jag skulle bjuda på nu i helgen. Jag har hittat receptet på en helt fantastisk blogg som heter baker vs runner, har ni inte tittat på den så gör det, fantastiskt fin blogg. Jag minskade dock på sötningsmedlet lite då jag inte vill ha det allt för sött och vill minska risken för bismak.Recept LCHF drömrulltårta - ca 20 bitar

Botten
4 ägg
0,75 dl sötströ
4 msk kokosmjöl
2 msk kakao
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
en nypa salt

Smörkräm
200 g rumsvarmt smör
0,75 dl sukrin melis
1 äggula
0,75 tsk vaniljpulver

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och sötning tills det blir ljust och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta i äggsmeten. Rör runt så det blandas. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt och använd en slickepott till att bre ut smeten så den blir jämntjock. Grädda i 5-7 minuter i mitten av ugnen. Håll koll på botten och ta ut den när den är precis färdig.
Ta ut kakan och vänd försiktigt botten mot ett till bakplåtspapper. Botten som varit nedåt i ugnen ligger nu överst. Ta lite kallt vatten på bakplåtspappret och dra försiktigt bort det. Medan den svalnar gör du smörkrämen.
Vispa smör, vaniljpulver och sukrin melis så det blandas helt. Tillsätt äggulan och vispa gärna 10-15 minuter, ju längre du vispar desto fluffigare, vitare och godare blir smörkrämen.
Skär ena långsidan på botten så den blir rak. Bred smörkrämen över hela botten och rulla från den långsida som du jämnade till. Sätt in i kylen så smörkrämen stelnar innan den skärs i skivor.

Kolhydratinnehållet i hela rulltårtan blir inte mer än 11 g kolhydrater, alltså 0,55 g kh per bit 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar