Nu under sportlovet ville barnen göra chokladbollar när vi var lediga. Jag som älskar att baka, laga mat och experimentera var inte svårövertalad.
Recept chokladbollar - 14 st
100 g rumsvarmt smör
0,5 msk sötströ
1 msk sukrin gold
2 msk kakao
1 msk kokosmjöl
1,5 dl mandelmjöl
Riven kokos att rulla chokladbollarna i.
Gör så här: Lägg det rumsvarma smöret, sötströ och sukrin i en skål. Kör med elvisp så det blir riktigt luftigt, gärna uppemot 10 minuter. Tillsätt kakao och vispa så allt blandas. Tillsätt till sist kokosmjöl och mandelmjöl och blanda till en smet. Ställ kallt en liten stund så blir det lättare att rulla dem till bollar. Ta ut och rulla smeten till 14 bollar. Rulla dessa i riven kokos. Ställ kallt en stund till innan de serveras.
Kolhydratinnehållet blir 0,5 g kolhydrater per chokladboll
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar