fredag 4 april 2014

LCHF - Pannacotta med hallonspegel

När det är fredag så är det ju som vanligt dags för något gott till fredagsmyset. Idag blev det pannacotta med smak av vanilj och hallonspegel på toppen. Underbart gott och krämigt.
Har hunnit med lite annat också idag men det kommer senare ;-)

Helgen kommer tillbringas på jobbet så ikväll njuter jag av min pannacotta, kanske ska ta en till.....

Vaniljpannacotta med hallonspegel


Recept pannacotta med hallonspegel - 3 portioner
2 dl grädde
½ tsk vaniljpulver
1 msk sötströ
1 gelatinblad

Hallonsås:
½ dl hallon
½ dl vatten
½ msk sukrin mellis
½ gelatinblad

Gör så här: Lägg gelatinbladet till pannacottan i kallt vatten. Koka upp grädden med vaniljpulver och låt koka ett par minuter. Dra från plattan och rör ner sötströ. Ta upp gelatinbladet ur vattnet och rör ner detta i den varma gräddblandningen. Häll upp i 3 små glas eller skålar. Ställ kallt ett par timmar.

Gör sedan hallonsåsen. Lägg det halva gelatinbladet i kallt vatten. Hetta upp hallonen och vattnet och koka tills hallonen kokat sönder. Dra från plattan och tillsätt sukrin. Sila bort hallonkärnorna och rör sedan ner gelatinbladet. Häll detta på den stelnade pannacottan och låt stå kallt minst en timme till innan servering. Går bra att göra göra dagen innan om man så önskar.

Kolhydratinnehållet blir 2,5 g kolhydrater per portion

2 kommentarer:

  1. Låter mycket gott! Det är inte så ofta jag gör pannacotta, så det kanske är dags snart!

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är det gott :-) Ser fram emot ett pannacotta recept på din blogg - kanske med någon annorlunda smaksättning? ;-)

    SvaraRadera