För det mesta handlar jag lite på känsla och sedan får jag ta det jag har i kylen och frysen och försöka knåpa ihop en middag. Likadant var det idag. Hade köttfärs i kylen som jag behövde använda upp och egentligen inte så mycket annat skoj men det blev middag idag också, Köttfärsgratäng. Håll till godo :-)
Alla ingredienser i formen, redo för ugnen |
Köttfärsgratäng med machésallad |
Recept köttfärsgratäng - 4 portioner
600 g köttfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
smör
1 msk tomatpuré
salt, peppar, paprikapulver, umami (eller de kryddor du gillar)
3 ägg
2 dl grädde
1 dl crème fraiche
3 dl riven ost
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Hacka lök och vitlök och stek i smör. Tillsätt köttfärsen och stek den klar och krydda med tomatpuré och kryddor. Häll i en smord gratängform. Vispa samman ägg, grädde och crème fraiche och hälften av osten och häll över köttfärsen. Strö över resterande ost. Grädda i 20-25 minuter. Servera med sallad.
Kolhydratinnehållet blir ca 4 g kolhydrater per portion
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar