tisdag 8 april 2014

"Falsk" potatissallad

"Falsk" potatissallad låter ju lite misstänkt måste jag säga men vad ska man kalla det? Zucchinisallad? Det är ju vad det är egentligen men det är lättare att få folk att förstå vad man menar om man använder vana, trygga benämningar. Ni vet, vi säger LCHF - pasta men egentligen är det ju ingen pasta, vi bara gör det i samma utförande och äter det på samma sätt. Precis som vegetarianer kan köpa sina soja"korvar" och liknande.

Ofta känns det som att allt kretsar kring just de här kolhydratrika tillbehören som vi är så fästa vid. Jag får ofta frågan, vad äter du istället? Många menar att de aldrig skulle klara sig utan bröd, potatis och pasta. Men det tror jag nog att de skulle göra men frågan är om man vill? Allt handlar ju om val, egentligen handlar väl hela livet om olika val, både stora och små. Som tur är handlar detta inlägget inte om några svåra val utan bara om alternativ till de vanliga tillbehören :-)

"Falsk" potatissallad med kallskuretRecept "Falsk" potatissallad - LCHF - 2 portioner
½ normalstor zucchini (ca 200g)
5 cm purjolök
smör
1 dl crème fraiche
½ dl majonnäs
1 tsk fransk senap
salt, peppar, lökpulver

Gör så här: Hacka zucchinin i 1 cm stora tärningar. Skiva purjolöken tunt. Fräs zucchinin i smöret i några minuter, smaka av med salt och lite lökpulver. Tillsätt purjolöken och låt steka men en liten stund. Låt svalna. Blanda crème fraiche med majonnäs och senap. Tillsätt den kalla zucchinin och purjolöken och smaka av med salt och peppar.

Kolhydratinnehållet blir ca 3,5 g kolhydrater per portion

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar