Jag har länge funderat på att prova shiratakinudlar som är gjorda av vatten och mjöl som utvinns från en växt som heter Konjak-knölkalla. Dessa nudlar har en neutral smak och passar i soppor, i wokrätter eller kalla i en sallad. De innehåller endast 3 g kolhydrater per portion (100 g) så det är ett bra lågkolhydrat alternativ.
Det var i alla fall första gången jag provade dessa och de levde väl inte riktigt upp till mina förväntningar. Denna gången lade jag ner dem i woken när den var klar men nästa gång ska jag nog woka till själva nudlarna i olja och kryddor så de får lite mer smak.
![]() |
Kycklingwok med shiratakinudlar |
![]() |
Shirataki Nudlar från Risberg |
Denna gången bjuder jag inte på något recept för jag har ärligt talat inte någon riktig koll på vad jag lade i ;-) Där är i alla fall grönsaker i form av broccoli, blomkål, champinjoner, paprika och lök. Dessa wokades i olja. Kycklingfilén stekte jag för sig och sedan blandade jag ihop den med grönsakerna i wokpannan och hade i fisksås, soja, Sambal oelek, ingefära, limejuice och lite olika kryddor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar