Det blev i alla fall ett par kort innan den gick in i ugnen så de bjuder jag på även om man inte ser det färdiga resultatet. Receptet går utmärkt att dubbla. Jag gjorde tredubbel sats och fick två stora gratängformar.
![]() |
Alla förberedelser klara, bara sätta in i ugnen. |
Recept fläskfilégratäng - 4 port
600 g fläskfilé'
1 purjolök
1 röd paprika
1-2 pkt bacon
2 tsk curry
salt
smör
Sås:
100 g cantadou mjukost paprika/chili
4 dl grädde
1 köttbuljongtärning
Gör så här:
Putsa filén och skär den i centimetertjocka skivor. Krydda med salt och peppar och bryn den i stekjärnet. Lägg i en ugnsfast form. Klipp baconet i mindre bitar och fräs tills det får fin färg. Lägg åt sidan. Hätta upp smör i stekjärnet och bryn curryn däri, lägg sedan i paprika och purjo, låt dem fräsa tills de blir lagom mjuka. Lägg grönsakerna över köttet och sedan baconet överst.
Gör sedan i ordning såsen. Smält cantadou-osten i grädden. Tillsätt köttbuljonen. Låt koka ihop så den tjocknar. Häll över i formen. Grädda i ugnen, 225 grader i 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar