fredag 17 april 2015

Fiskgratäng

Jag är urkass på att laga fisk. Egentligen är det nog mest för att jag inte vågat prova, har väl gjort något tappert försök ibland men inte varit helt nöjd med resultatet och då inte lagat det så ofta.

Jag brukar dock äta fisk på restaurang för jag gillar det verkligen. Jag föredrar vit fisk även fast jag vet att t ex lax och makrill är nyttigare.

Denna fiskgratängen blev i alla fall supergod och uppskattades av alla i familjen.

Fiskgratäng serverad med smörstekt brysselkål
Recept fiskgratäng - 4-6 port
800 g torskfilé (fryst går bra)
1 purjolök
1 pkt a´200 g färskost med smak av örter och vitlök (jag använder mig av ICAs, gillar smaken och lite mindre kh än i Philadelphia)
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
salt, vitpeppar
2 dl riven ost

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Låt torskfiléerna vara halvtinade så de går att dela i bitar. Lägg i en smord form. Salta och peppra på fisken. Finhacka purjolöken och lägg den över fisken. Blanda ihop färskost, grädde och crème fraiche i en skål, smaka av med salt. Häll över fisken. Sätt in i ugnen i 35-40 minuter. Ta ut när det är ca 15 minuter kvar och lägg på den rivna osten innan den gräddas klart. Jag serverade sedan min fiskgratäng med smörstekt brysselkål.

2 kommentarer:

  1. Vilket bra recept, det låter jättegott! Älskar att laga mat med fisk.

    SvaraRadera
  2. Det var verkligen jättegott, jag gillar mat som är snabb och lätt att slänga ihop när tiden inte riktigt räcker till :-)

    SvaraRadera