tisdag 13 januari 2015

Kanelgranola

Granola har blivit ganska trendigt på sista tiden, istället för müsli och flingor. Det är en typ av crunchy müsli. Jag gillar att ha något krispigt på min yoghurt och är inte så glad för bara en massa frön och nötter. Granola kan ju varieras i det oändliga med olika frön och nötter men också olika smaksättningar. Här har jag valt att smaksätta med kanel.
Granola serverad med fet yoghurt och extra kanel



Stora chunchy bitar


Granolan i små bitar innan den ska in i ugnen





Recept kanelgranola
1 dl kokosflingor
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl solrosfrön
2 msk skalade sesamfrön
2 msk linfrön
1 msk sötströ
2 tsk kanel
1 äggvita
50 g smör

Gör så här: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Tillsätt alla torra ingredienser och rör runt. Fördela sedan smöret med fingrarna i smeten, det blir lite kladdigt men du kommer kunna forma allt till en stor boll. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och fördela granolan i lagom stora bitar på plåten. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Rör om mycket försiktigt några gånger under tiden. Rör du för mycket kommer det bara bli en massa smulor. Ta ut och låt svalna och lägg sedan i en lufttät burk.

7 kommentarer:

  1. Hej!
    Vilken fantastisk blogg du har! Har börjat testa på LCHF. I morgon har min man o jag hållit på i 3 veckor. Här på din blogg hittar jag massor utav bra recept, så vi fortsätter nog ett tag till!
    Idag ska jag göra denna kanelgranola!
    Ha det gott!
    Jane :)

    SvaraRadera
  2. Tack snälla :-) Hoppas du tyckte om den, den kan ju smaksättas på många olika sätt och varieras med vad man har hemma.
    //Jennie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gjorde den aldrig igår, för jag hade inte ingredienserna hemma, men nu är den i ugnen :)
      Senare idag, när jag har köpt fiberhusk, ska jag göra fröknäcke. Vi saknar något brödliknande att tugga på!
      Idag har vi varit utan socker i 3 veckor! det känns fantastiskt!
      Tack för inspiration!
      Jane

      Radera
  3. Fröknäcke är verkligen jättegott och ett perfekt substitut till vanligt bröd. Bra för det håller även magen igång. Grattis till tre sockerfria veckor :-)
    Med vänlig hälsning Jennie

    SvaraRadera
  4. Tack snälla Jennie!
    Fröknäcket är fantastiskt! Kanelgranolan också! Saknar varken godis eller andra sötsaker. Ska dock på bröllop på lördag, så då blir det en bit bröllopstårta. Hoppas att kroppen klarar det!
    Kram Jane

    SvaraRadera
  5. Vad roligt att du tyckte om det :-) Så trevligt med bröllop. Försök att bara ta en liten bit tårta, risken finns att du får ont i magen annars ;-)
    Hälsningar Jennie

    SvaraRadera
  6. Ja, det blir bara ett smakprov på tårtan! Ha en bra dag!
    Hälsningar Jane

    SvaraRadera