torsdag 15 januari 2015

Vitkålsgratäng

Gratäng är gott i nästan alla smaker. Jag har alltid gillat potatisgratäng men gratäng på olika grönsaker är precis lika gott. Igår slängde jag ihop en vitkålsgratäng med smak av vitlök och sambal oelek.

Vitkålsgratäng med ostkorv och mâchesallad


Recept vitkålsgratäng 4 port
½ vitkålshuvud (av mellanstorlek)
1 gul lök
1 paket crème bonjour vitlök (200g)
3 dl grädde
2 tsk sambal oelek
salt
2 dl riven ost

Gör så här: Sätt ugnen på 225 g. Strimla vitkålen fint och hacka löken. Stek i rikligt med smör i ca 5 minuter. Tillsätt crème bonjour och grädde och låt småkoka i ca 15 minuter. Smaka av med sambal oelek och salt. Lägg i en smord gratängform och strö över den rivna osten. Sätt in i ugnen i 15 minuter tills osten fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar