torsdag 8 januari 2015

Fantastisk pizza

Jag har provat några olika recept på pizzabotten  men inte hittat någon som fallit mig i smaken. Tycker det mesta smakar äggigt och så blir det inte i närheten av knaprigt. Så hittade jag detta receptet här och det var ju bara så underbart gott. Inte ett ägg i receptet så långt ögat når och inte heller någon smak av mandel trots det mjölet.

Jag minskade lite på receptet och gjorde så det blev lagom till kvällsmat och sedan till lunch dagen efter. När jag gjorde degen till bottnen så tyckte jag först att den nästan luktade som trolldeg, ni vet, sån deg/lera man gör med mjöl, salt, vatten och alun. Dock smakade den inte alls så utan fick en mycket neutral smak som passar bra när man tillsätter en massa smaker i fyllningen.



Recept LCHF-pizzabotten, 2 port

1 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
2 msk fiberhusk
knappt 1 tsk salt
1 dl grädde
1dl vatten

Gör så här: Blanda alla de torra ingredienserna, tillsätt sedan vattnet och grädden och rör runt. Lägg degen på ett bakplåtspapper och placera ett extra bakplåtspapper ovanför och kavla ut till en 3-4 mm tjock botten. Nagga botten lite lätt med en gaffel. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter. Ta ut ur ugnen och lägg på din favoritfyllning. Höj temperaturen till 200 grader och grädda yterliggare 10 minuter.

3 kommentarer:

  1. Letar efter hemmagjorda tacos-chips. Hittar istället detta recept. Innan lchf kom in i mitt liv åt jag mycket sällan pizza. Är 64 år. Ätit det tre ggr. Har också köpt på mig pofiber. Ska nu till frukosten testa baka ditt recept. Med grädde istället för mjölkpulver. Fattar inte vad du menar med kommentera som-alternativen.
    Väljer anonymt-skriver mitt namn här. Christer Heed

    SvaraRadera
  2. Hej! Har gjort din pizza. Du skrev inte vilket läge i ugnen, plåten skall vara. Jag hade den på andra falsen nederifrån. Inte vilken slags ugn du har. Vanlig eller varmluft. Chansade med dina grader. Min pizza blev bränd i kanterna. Slutresultatet med 1 dl svarta delade oliver, 3 dl krossade tomater, 1 ½ msk små kapris, 2 dl delade champinjoner, 1 dl rökt korv i bitar, fyra skivor salami i strimlor, 2 dl riven prästost, kryddor: chilipulver och lakritsrotpulver ½ tsk vardera. Åt upp allt själv. Ska testa att halvera degen. Kan bli en favorit. Christer Heed

    SvaraRadera
  3. Hej Christer.
    Vad roligt att du tyckte om pizzan. Den är en favorit här hemma. Angående placering i ugn brukar jag också ha den mitt i ugnen. 175 grader gäller för vanlig ugn, minska gradantalet lite om du använder varmluft. Tiden är ungefärlig, så svårt eftersom olika ugnar inte värmer precis likadant. Hoppas att även du hittat din favorit här :-)

    Med vänlig hälsning Jennie

    SvaraRadera