tisdag 17 februari 2015

Ugnspannkaka

Jag har alltid varit löjligt förtjust i pannkakor. Jag älskade det när jag var liten och jag älskar det nu. Jag är lika glad för vanliga pannkakor som för plättar och fläskpannkaka. Smidigt är det också :-) Ibland kan det dock vara lite tidskrävande att stå och steka pannkakor, särskilt om det är många som ska äta och då är ugnspannkaka perfekt. Jag serverar det ofta med bär och vispad grädde. Denna gången var jag lite lat (som man ju får vara ibland) och serverade det med sylt utan tillsatt socker och med spraygrädde, även den utan tillsatt socker.


 
Président spraygrädde med 3 g kh/100 g


Recept ugnspannkaka - 2 port
4 ägg
2 dl grädde
1 msk fiberhusk
2 krm vaniljpulver
en gnutta salt
ev. sötningsmedel

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg och grädde. Smaksätt med vaniljpulver, salt och ev sötningsmedel. Häll sist i fiberhusken. Häll i en smord form och grädda i ugnen i ca 20 minuter. Servera med grädde och bär eller sylt utan tillsatt socker.

Kolhydratinnehållet blir 3,5 g kh/port

2 kommentarer:

  1. Ser gott ut!
    Har inte hittat nåt bra ugnspannkaksrecept ännu men ska prova detta :-)
    I vilken affär har du köpt spraygrädden?

    SvaraRadera
  2. Spraygrädden köpte jag på ICA kvantum. Det finns en sötad också så det gäller att kolla ordentligt :-)
    //Jennie

    SvaraRadera