onsdag 18 februari 2015

The Bröd

Har läst på LCHF-grupper på facebook om The bröd som de flesta verkar göra som frallor. Det har blivit omåttligt populärt men vad jag har förstått så har en del ibland haft svårt att lyckas med dem. De har haft en tendens att bli väldigt luftiga och sedan har de "fallit ihop" när de tagits ut från ugnen.

Jag förstår i alla fall varför de blivit så populära för de var verkligen fantastiskt goda. De här var helt klart det godaste LCHF frallor jag har smakat. Jag hade heller inga problem med att de föll ihop men hade kanske bara tur denna gången :-)


 
Nybakade The Bröd frallor med mycket Bregott och gräddost
 
 
Recept The Bröd - 6 bullar
1,5 dl pofiber
1,5 dl mandelmjöl
5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 äggvitor
2,5 dl kokhett vatten

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt sedan äggvitor och vattnet. Vispa ihop med elvisp, bara precis så det blandas. Det blir en väldigt tjock deg och känns nästan som trolldeg. Forma 6 bullar och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen i 45-50 minuter.

Kolhydratinnehållet för hela satsen blir 11 g kolhydrater. 1 bulle innehåller knappt 2 g kolhydrater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar