lördag 28 februari 2015

Kyckling i chilisås

Denna kycklinggratäng är inspirerad från flygande Jacob. I originalreceptet är det både ris, jordnötter och bananer, här har jag valt att helt enkelt utesluta det, det blir lika gott ändå :-) Jag gillar helt enkelt inte jordnötter annars hade man ju naturligtvis kunnat ha lite grann till, beroende på hur strikt man är.



Recept kyckling i chilisås - 6 port
600 g kycklingfilé
2 paket bacon a´140g
5 dl grädde
1 dl steviasötad ketchup
2-3 tsk sambal oelek
smör
salt och vitpeppar

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Dela kycklingfilén i små bitar. Krydda med salt och lite vitpeppar. Stek i rikligt med smör. Lägg i en smord ugnssäker form. Dela baconet i bitar och stek så det blir lagom knaprigt. Lägg i formen över kycklingen. Vispa grädden halvfast. Tillsätt ketchupen och sambal oelek och ev lite salt. Smaka av. Kanske behövs det mer sambal oelek. Häll över kycklingen och baconet och in i ugnen i ca 15 minuter. Jag serverade kycklinggratängen med stekt blomkål, broccoli och champinjoner.

Kolhydratinnehållet blir knappt 4 g kh per portion

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar