lördag 21 februari 2015

The Bröd - i brödform

Jag bakade ju The Bröd som frallor för några dagar sedan och blev väldigt förtjust i dessa. De har en väldigt brödlik konsistens och inte alls sådär äggiga som en del LCHF-bröd blir. Kan man göra frallor av ett recept bör man väl kunna göra bröd också tänkte jag. Bestämde mig för att även slänga i lite frön för lite mer tuggmotstånd. Brödet blev lika gott som frallorna. Det enda problemet var att det var lite svårt att skiva då det blir väldigt luftigt, särskilt på överdelen av brödet. Tar man det bara försiktigt så går det dock bra ändå.



Nybakat bröd med massor av bregott


Recept The Bröd med frön - 1 stort bröd
3 dl mandelmjöl
3 dl pofiber
8 msk fiberhusk
4 tsk bakpulver
2 tsk salt
0,5 dl solrosfrön
2 msk linfrön
1 msk chiafrön
6 äggvitor
5 dl kokhett vatten

Gör så här: Sätt ugnen på 170 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt äggvitor och vatten och kör med elvisp en kort stund, bara så att allt blandas. Forma till ett bröd. Gör det ganska platt och smalt för det sväller upp ordentligt i ugnen. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 75 minuter.

Kolhydratinnehållet i hela brödet blir 27 g kolhydrater. Jag fick ut ca 14 stora skivor vilket ger knappt 2 g kh per skiva

2 kommentarer:

  1. Åh vilka härliga recept jag hittar, du har en massa gott jag vill göra :D

    SvaraRadera
  2. Hejsan.
    Vad roligt :-) Jag gillar enkel och snabb matlagning som samtidigt ska vara god och trevlig att se på.
    Hälsningar Jennie

    SvaraRadera