fredag 13 februari 2015

LCHF - Toast av microbröd

Hur gott är det inte med en varm, nygräddad toast? Även om man äter lågkolhydratkost så behöver man inte avvara det. Här valde jag att göra ett snabbt microbröd som jag sedan använde till att göra toast.

Fyllde min toast med två sorters smakrik ost


Recept microbröd - två skivor
1 ägg
2 msk mandelmjöl
0,5 msk fiberhusk
salt

Gör så här: Blanda ihop ägg, mandelmjöl och salt i en skål. Tillsätt sedan fiberhusk och rör runt ordentligt. Häll upp i något som klarar av mikrovågsugnen, jag använde en fyrkantig liten glasskål. Smöra gärna formen lite så blir det lättare att få upp brödet. Kör på full effekt ca 1,5 minut.
Ta upp brödet och dela så du får två skivor. Fyll med valfria tillbehör, jag valde ett par olika sorters smakrik ost och grädda i smörgåsgrillen ett par minuter.

2 kommentarer:

  1. Hej! Det låter gott :) Har ingen micro. Vet du hur varm ugn man ska ha och tid i ugnen? Vänliga hälsningar Tuija

    SvaraRadera
  2. Jag vågar inte svara säkert men kan tänka mig att ca 200 grader i ugnen skulle vara lagom, i kanske 10minuter? Det bästa är nog att hålla koll på brödet i ugnen och se när det blir fast i konsistensen. Kan tyvärr inte ge bättre svar än så :-)

    SvaraRadera